Israel – en uges fly & drive med direkte fly fra København kr. 1.292

En af verdens største attraktioner - Jesrusalem med grædemuren

En af verdens største attraktioner – Jesrusalem med grædemuren

Israel er i modsætning til, hvad mange måske tror, det perfekte land for bilferie. Vejsystemet er veludviklet med tydelig skiltning, også på engelsk. Der køres i højre side af vejen – og afstandende er små, da Israel ikke er større end Jylland – og der køres pænere end i de fleste lande i Sydeuropa.

Det kan af og til være lidt svært at finde vej i de større byer, men gaderne har tydelig skiltning, og du kan altid bruge gps eller kort – eller spørge om vej, hvis det kniber. Vil du til området omkring Vestbredden i lejet bil, er det som regel nødvendigt at tegne en ekstra forsikring.

Israel er et af verdens mest spændende og afvekslende rejselande. Landskabet varierer fra frodigt og grønt til slugter og bjerge, sletter og ørken. Små og store byer, moderne storbyer og gamle, historiske steder. Du kan bade i tre vidt forskellige have: Middelhavet med sine flotte sandstrande, det døde hav med sit høje saltindhold, der gør, at du næsten kan gå på vandet og Det Røde Hav med sine fantastiske koralrev og fine snorkelmuligheder. Det er naturligvis op til dig selv, hvad du vil se og opleve, men her har du et forslag, hvor du kommer godt rundt på 7, 9 eller 10 dage:

Du flyver fra København til Tel-Aviv med Norwegian den 25. eller 28. april – og retur igen den 2., 4. eller 5. maj. Pris kr. 884 for en returbillet.

Norwegian

I Tel-Aviv’s lufthavn henter du den bil, du har booket hos Skyscanner. Kan du klare dig med en mini er prisen kr. 816 for en uge.

Car

Er I to, der rejser sammen, betaler I hver for fly og bil kr. 884 + 816:2 = kr. 1.292.

Vi vil foreslå, at du sætter kurs mod Jerusalem, så snart du har fået din bil udleveret i Ben Gurion-lufthavnen i Tel-Aviv. Køreturen er ganska kort og tager ca. 45 minutter. Du finder et stort udvalg af hoteller i alle prisklasser på dette link.

Her er den gamle bydel med grædemuren en fantastisk oplevelse. Jerusalem er samtidigt en moderne by med gågader, masser af shoppingmuligheder, cafeer og gallerier. Efter et par dage her går turen videre til Det Døde Hav, der er verdens laveste punkt 400 meter under havets overflade.Takket være den store fordampning er vandet så salt, at man flyder ovenpå.

Dead Sea

Et andet must er en mudderbehandling, der gør dig 20 år yngre på en time – mindst! Du bør også besøge den gamle ruinby Masada, der ligger på en bjergtop med udsigt over den sydvestlige del af Det Døde Hav.

Herefter går turen videre til Eilat ved Rødehavet længst mod syd. Eilat er en moderne badeby berømt over hele verden for sine enestående koralrev med fantastiske snorkelmuligheder. Du bør heller ikke snyde dig selv for en tur til Petra inde i Jordan.

På turen tilbage til Tel-Aviv igennem Negev-ørknen kommer man forbi Machtesh Ramon krater, et naturfænomen, man kun findes få steder i verden. Det er absolut et besøg værd, med fantastisk udsigt og mulighed for gode vandreture og rapelling.

Den lækre sandstrand ud for Tel-Aviv er et eldorado for surfere fra hele verden.

Den lækre sandstrand ud for Tel-Aviv er et eldorado for surfere fra hele verden.

Tel-Aviv er alene hele rejsen værd. En livlig og moderne storby direkte til Middelhavet med en super sandstrand og en lang flot strandpromenade. Den gamle by Jaffa er også spændende at besøge.

Det er nemt at køre rundt, alle viser hensyn, der er gode veje overalt og trafikken er ikke nær så slem som mange steder i Sydeuropa. En kør-selv-ferie i Israel kan derfor varmt anbefales.

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *