Sådan sparer du penge på lufthavnsparkeringen i Danmark inkl. Hamborg

 

Airport-pre-book-parking-system-AeroParker-1200x300[1]

Når rejsen er slut, venter der ofte en irriterende merudgift i form af lufthavnsparkering. Læs her, hvordan du kan spare mest muligt på parkeringsudgifterne i de danske lufthavne. inkl. Hamborg Lufthavn.

Priserne svinger meget. Ikke kun fra lufthavn til lufthavn. Også inden for den enkelte lufthavn kan der være store forskelle alt afhængig af, hvor du stiller bilen.

Største prisforskelle i København
De største forskelle finder du i Københavns Lufthavn. Her betaler du på fjernparkeringspladserne P15 og P17 kr. 400 for syv døgn i lavsæsonen og kr. 500 i højsæsonen. To uger uger koster hhv. kr. 750 og kr. 850. Her er ofte alt optaget, så det er en god ide at reservere i god tid. P15 og P17 ligger ca. 2 km øst for lufthavnen på Kystvejen.  Her har du en oversig tover alle lufthavnens parkeringsområder:

Kort1[1]

Hvis du foretrækker at parkere tættere på lufthavnens afgangsterminaler, bliver det naturligvis dyrere.  Her betaler du kr. 1.800 for en uge på P4, P6, P7 og P8 tættest terminalerne og kr. 3.550 for 2 uger. Det er mere end 7 gange så dyrt som fjernparkeringen! På pladserne lidt længere væk (P1, P5, P9, P10, P11) koster det kr. 1.000 for en uge og kr. 2.050 for to uger.

PriskortDecember[1]

Disse priser skal også ses i relation til, at der selv fra fjernparkeringen går direkte bussertil terminalerne.

Her booker du din parkering i Københavns Lufthavn.

Billund koster det halve
Benytter man Billund Lufthavn, er priserne markant lavere. Også her er der dog penge at spare ved at parkere udendørs. Her koster 7 døgn i langtidsparkeringsområderne P7, P9 og P9 kr. 320 og kr. 515 for 14 døgn. Langtidsparkeringsområderne P5 og P6 ligger lidt tættere på terminalbygningen og er derfor lidt dyrere: kr. 345 for 7 dage og kr. 555 for 14 dage. Endelig kan du langtidsparkere udendørs på P1 og P2 tættestved terminalbygningen for kr. 370 og kr. 600 for henholdsvis en uge og 14 dage.

Du kan også vælge at parkere i overvåget parkeringshus med direkte adgang til afgangsterminalen. Det koster kr. 715 for78 døgn og kr. 1.300 for 14, eller mindre end det halve af, hvad du skal betale i København.

Her har du en samlet oversigt over parkeringsmulighederne i Billund Lufthavn:

P-kort med numre[1]

Endnu billigere i Aarhus og Aalborg
I Aarhus Lufthavn er afstanden til terminalen til at overse , og derfor er der ikke forskellige priser. Her koster en uge kr. 325 og 2 uger kr. 515 og er altså lidt billigere end de tilsvarende parkeringspriser i Billund (P1 og P2).

I Aalborg Lufthavn er der også kort afstand fra parkeringspladsen til lufthavnsterminalen. Her er der ikke mindre end 3.400 gratis p-pladser ganske tæt på afgangshallen. Det kan du læse mere om her.

Der er desuden to indhegnede områder direkte ved afgangshallen, hvor en uges parkering koster kr. 300 og to uger koster kr. 500. Du kan ikke booke plads her, hvilket heller ikke er nødvendigt, da der ALTID er ledige pladser iflg. lufthavnens hjemmeside.

Alle p-pladser i Aalborg er i øvrigt tv-overvågede.

Hamborg – Syddanmarks internationale lufthavn
Flere og flere danskere vælger at rejse fra Hamborg Lufthavn. For en jyde er det mindst lige så hurtigt at køre til Hamborg som til København, og så er der ingen broafgift.

Vælger man fjernparkeringen P 8-9 i det fri koster det 70 euro for en uge og herefter 3 euro pr. ekstra dag. For to uger betaler du 85 euro og også her 3 euro ekstra pr. dag.

Her kan du reservere din langtidsparkering i Hamborg Lufthavn

admin

2 comments

  1. Rigtig god guide! Der er virkeligt gode penge at spare, hvis man tænker sig lidt om ift. parkering. Hvis du endda kombinerer med en billig afbudsrejse, så er der plads til at være lidt rundhåndet med drikkepengene.

    Håber den er brugbar!

    Vh.
    Kasper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *